понедељак, 20. април 2009.

Corbica od spanaca sa pecurkama

Praznici su u jeku, a na trpezama brdo hrane.

Ima tu mesa sa rostilja,pecenja praseceg i jagnjeceg,spremanog sa puno ljubavi i brige :"Hoce li biti dovoljno?"

Ja sam se uvek brinula zbog toga i uvek sam bila u neizvesnosti sto mi je samo pojacavalo tremu pred dolazak dragih prijatelja.

Ali sa godinama sam naucila puno i pohvatala cake od moje mame,svekrve a narocito bake...

I zato vam za danas posle jucerasnjeg "ubijanja"od hrane toplo preporucujem da "kusnete"malo tople corbice od povrca sa pavlakom koju sam ja pripremila malopre dok mi se kafa prohladila.

Evo:

Ocistila sam glavicu crnog luka,onako srednje velicine,

Zatim dve sargarepe koje sam iseckala na kockice

jednu papricicu zelenu svezu da da malo ljutkastog ukusa mom jelu i

nekoliko sampinjona isecenih na cetvrtine.

Posolila sam kasiciom vegete (taj naziv mi je ostao jos iz detinjstva)odnosno najvise volim da koristim Bionacin odlican je.

I ukljucila plotnu na jako(ja koristim plinski sporet).

Povrce se prodinstalo i proprzilo u svom soku a ja sam za to vreme oprala oko pola kilograma spanaca.

Spanac sam naseckala u proprzeno povrce,promesala i onda dodala oko pola litra vode.Smanjila sam vatru na najtise i ostavila da se krcka.

To vec divno mirise,ja ispijam svoju kaficu koja se prohladila taman kako treba i dok napravim pauzu jelo ce biti skuvano.

Obavezno cu ga nakraju zaciniti jednim jajetom umucenim sa malo jogurta,ali tek kad pomerim jelo sa plotne da se jaje ne bi napravilo na konce vec da samo da gustinu umesto zaprske.

Moja deca i ja obozavamo da u tanjir preko toga stavimo malo pavlake i to je to.





Vidite nije tesko,nije naporno a vrlo je ukusno.




Нема коментара:

Постави коментар