недеља, 19. април 2009.

Dog catchers



Reklo bi se prestonica, ali godinama unazad godišnje se u Beogradu ubijalo oko 7 500 pasa. Ubijali su se tako što su živi spaljivani ili ubijani metalnim šipkama od radnika u javnoj ustanovi tzv. zoohigijene i veterinarske stanice Beograd, uz podršku funkcionera lokalnih vlasti Beograda!


Pobunio se svet pa su zatim prešli na ubrizgavanje deterdženata u srce i spaljivanje leševa u peći. Postali smo demokratska zemlja, stanari su se bunili oko dima iz peći za spaljivanje pa je peć zatvorena. Do tada je peć već 3 puta bila dignuta u vazduh ekslozivom od strane nepoznatih počinilaca. Otpor građana se pojačavao pa su se neki dosetili da bi mogli tajno da truju pse po ulicama, sve dok se nisu pojavili svedoci i dok nije podignuta tužba protiv ni manje ni više nego direktora veterinaske stanice koji je prema svedočenju koristio bojni otrov strihnin!











Baš u to vreme jedna karijeristkinja pri upravi grada ispitivala je trovanje pasa kreozanom u okviru svoje naučne studije i prihvatila je zaduženje da psi nestanu sa ulica kako je tvrdila za godinu dana, a nepoznati počinioci su ga baš tada posipali svuda - mnogo stotina otrovanih pasa. Oba krivična dela sa kaznom od 8 godina pritvora - ali niko nije odgovarao. Pritisak se povećavao od strane društava za zaštitu životinja i strane javnosti, pa su se dosetili da bi mogli i drugačije. Uvešće navodno humani program sterilizacije, naravno ne poštujući ni jednu preporuku da bi program uspeo. Putem medija tvrde da pse sterilišu, ali eto poneki dobije porciju otrova, neki umre od sepse prilikom sterilizacije, a poneki samo nestane.

Psi koji su povredjeni omcom za hvatanje pasa.











Sta treba uciniti?













Ne dozvolite vise ovakvo ubijanje.


Zahvalna sam gospodji Moniki Brukner koja se svom snagom bori protiv ubijanja i mucenja zivotinja.

Neka prestane ubijanje.


Pomozite i vi!










1 коментар:

  1. Poucan prilog i jos jednom dokazuje cinjenicu da bi se covek trebao postideti pred zivotinjom. Zivotinja ubija samo zbog opstanka....

    ОдговориИзбриши